Wat we doen

image

Vereniging Duitse herders

Kringgroep Veendam werd in 1976 opgericht en erkend door de landelijke Vereniging van Duitse Herdershonden.
Als officiële VDH-kringgroep houden wij ons al vanaf 1976 bezig met het africhten van Duitse Herdershonden. Volgens het officiële IGP-programma leert u de diverse onderdelen te weten speuren, appèl en het meest spectaculaire onderdeel: het pakwerk.

Lees meer
image

Puppy cursus

Een puppycursus is van fundamenteel belang voor iedereen die een gehoorzame, betrouwbare hond wil. Het leerproces van de pup begint op het moment dat hij bij jou thuiskomt. De manier waarop zijn baasje – jij! – met hem omgaat in die beginperiode is bepalend voor de rest van zijn hondenleven. Je puppy heeft bepaalde ervaringen nodig om op te groeien tot een stabiele volwassen hond.

Lees meer
image

De sociale huishond

Hondensportvereniging Veendam geeft al een aantal jaren cursussen gericht op het socialiseren van de hond. De baas is een belangrijk onderdeel van dit proces. De overheid is druk doende de Wetgeving met betrekking tot honden met asociaal gedrag te wijzigen. Dit wordt onder andere doorgevoerd door een muilkorfplicht en soms zelfs een fokverbod voor bepaalde rassen. Het is dus zaak te voorkomen dat uw hond in deze categorie terecht komt.

Lees meer
image

Behendigheid

Iedereen met een gezonde hond van minimaal 8 maanden kan lid worden van de Behendigheidsvereniging Veendam. Wij trainen éénmaal per week gedurende het gehele jaar, met uitzondering van vakanties en extreem slechte weersomstandigheden. Wij trainen altijd buiten.

Lees meer