Puppy cursus

Puppy cursus

Een puppycursus is van fundamenteel belang voor iedereen die een gehoorzame, betrouwbare hond wil. Het leerproces van de pup begint op het moment dat hij bij jou thuiskomt. De manier waarop zijn baasje – jij! – met hem omgaat in die beginperiode is bepalend voor de rest van zijn hondenleven. Je puppy heeft bepaalde ervaringen nodig om op te groeien tot een stabiele volwassen hond. De cursus is opgezet om eigenaren een beter inzicht te geven in hoe om te gaan met het gedrag van de hond. De volgende onderdelen komen aan bod:

 

  • • Hoe leer je hem zitten
  • • Hoe leer je hem goed mee te lopen aan de riem
  • • Hoe kun je je hond zindelijk maken
  • • Hoe moet je hem afleren te bijten
  • • Hoe voorkom je dat hij zijn etensbak en speelgoed (agressief) verdedigt
  • • Hoe moet je je pup laten wennen aan het bezoek aan de dierenarts
  • • Hoe voorkom je dat je pup de boel thuis stukmaakt

 

Maar het allerbelangrijkste wat je op een puppycursus leert is hoe je jou puppy zover krijgt dat hij heel graag wil doen wat jij van hem wilt. Alleen als je pup het jou naar de zin wil maken zal hij zich gedragen zoals het hoort (ook als je er niet bent!) en zal je een sterke band met je hond krijgen.

Cursus

De cursus duurt 8 weken en iedere les duurt ongeveer 1 uur, tijdens de laatste les wordt een certificaat uitgereikt. De pup dient minimaal zijn eerste enting hebben gehad. Dit zal gecontroleerd worden aan de hand van het entingsboekje, dat u op de eerste trainingsdag dient mee te nemen. De kosten voor deze cursus bedragen € 75,00. De lessen worden op de zaterdagochtend gegeven. U kunt gebruik maken van een leren riem van ca. 1 meter en een halsband.

Beloning

Als beloning dient u altijd voldoende brokjes en een speeltje mee te brengen, zodat de hond op een positieve manier alle oefeningen kan aanleren. Het is dus zaak uw hond voor de cursus geen eten te geven. Verder kan u gevraagd worden een lange lijn mee te nemen.

Diversen

Tijdens deze cursus wordt er veel gespeeld door de honden. Gedurende dit spelen houden de trainers het gedrag van de pups nauwlettend in de gaten om bij bepaald ongewenst gedrag de pup te corrigeren en de eigenaren uit te leggen hoe om te gaan met de hond wanneer dit gedrag zich voor doet.

Laat uw hond vóór de training goed uit. Doet uw hond onverwacht zijn/haar behoefte toch op het veld, verwachten wij van de geleider zelf dat hij/zij dit zelf van het veld verwijdert.

Meer informatie over de puppycursus

Het socialiseren van uw hond begint al bij 8 à 9 weken. Laat uw hond, ook als hij ouder wordt, hernieuwd kennis maken met allerlei zaken. Neem uw hond mee naar de markt en ga lekker op een terrasje zitten. Laat uw hond vooral kennismaken met andere mensen en omgaan met andere honden. Kortom probeer zoveel mogelijk situaties op te zoeken en probeer dit op een positieve manier aan te bieden aan uw hond. Het resultaat zal een hond zijn die rustig, zelfverzekerd en overal mee naar toe te nemen is. Hiermee doet u uw hond, uzelf en uw omgeving een groot plezier.

Kinderen en honden

Hoewel de meeste honden opgroeien in een gezin met kinderen, is de combinatie kind-hond verre van ideaal. Over het algemeen zal een kind jonger dan 12 jaar door uw hond nooit als meerdere beschouwd worden. Hoe leuk het ook lijkt en hoe graag wij ook zouden willen dat uw hond uw kind vanzelfsprekend als leider beschouwt, in de praktijk is dit niet zo. Laat daarom uw hond nooit alleen met een kind jonger dan 12 jaar. Ook aan het spelen van kinderen met de hond zitten helaas bepaalde grenzen.  Laat uw kind nooit zonder toezicht met uw hond spelen. Tijdens de cursus kunnen wij u hierover uiteraard nadere toelichting geven.

Een kijkje achter de schermen